Kuraeteisen hana

Pikaisena pikkuprojektina otin ja rääpäisin männäiltana kodinhoitohuoneen hanan irti toiveissa että sen pienen tippaisun saisi vähenemään. Lähtötilannehan näytti allaolevan mukaiselta. Eli hana on tuommoinen perinteinen sekoittajamallinen, pitkällä juoksuputkella (eli se juttu mistä vesi tulee ulos) varustettu malli. Tuohon on vielä lisäbonuksena rääpäisty kylmälle puolelle erikseen hana, ilmeisesti ajatuksena että siihen saa kiinni letkunpätkän jolla voi viruttaa kumpparirt kasvimaan myllerryksen jälkeen.

Noh, tuo kylmän puolen hana on oletettavasti iäksi päivää ruostunut umpeen käytön puutteessa ja tuosta juoksuputken juuresta tippaisee vettä hanan ollessa auki, joka päätyy allaolevalle kenkätasolle ja/tai lattialle. Mistään suuresta vuodosta ei ole kyse, mutta kun kerran joutoaikaa oli saunaa odotellessa niin rääpäisin koko komeuden irti seinästä.DSCN0553

 

Itse irrotus on sinänsä ihan suoraviivainen homma. Fiksu sulkee ensin sulkuhanat ja rääpäisee lopun komeuden irti vasta sen jälkeen, mutta yksinkertaista yhtäkaikki. Työkaluiksi riittää tasapäinen meisseli ja julmetun kokoinen jakoavain (jotkut kuulemma käyttävät sopivan kokoisia listoja ja muuta hömppää).

Irrottaessa tuli huomattua että tuo komeus on ilmeisesti vuotanut muualtakin kuin juoksuputken juuresta joskus, nyt vuotoja ei ole näkynyt.

DSCN0556

Häppäsvärkki alas seinältä ja ihmettelemään mitä se on syönyt. Jo irrotuksen aikana ihmettelin kun hana tuntui olevan jotenkin heppoisen oloisesti kiinni ja irrotuksen jälkeen lopullinenkin syy sitten selvisi.

DSCN0559Koko sekoitinta pitää nimittäin paikoillaan reikä kaakelissa ja kunnon klimppi silikonia, sama homma sekä kylmän että kuuman puolen kanssa. Tähän hätään en alkanut tuota sen kummemmin seppimään, korjataan sitten joskus kunnolla. Nyt kuitenkin hana tuli lähemmäksi seinää, jolloin rasituskin noihin laadukkaisiin liitäntäpisteisiin on jossain määrin pienempi.

Eli ei muuta kuin odottelemaan milloin jälkikasvu repii koko komeuden alas seinältä vesisuihkun saattelemana. Tuo juoksuputken tiputus ei muuttunut mihinkään, arvelin että tuossa olisi se ”perinteinen” malli, eli kuusiokoloavaimella irrotettava palikka, johon olisi voinut uusia o-renkaan. Eipä ollut, ja saunakin odotteli jo saunojiaan niin totesin että olkoot.

DSCN0561Sivumainintana sanottakoot että tuommoinen juoksuputki on muuten sitten aivan saatanallisen hintainen ollakseen vain pätkä kromattua putkea. Tuossa entratessa mietin että ns. bidé-suihku olisi tuossa kuraeteisessäkin ihan näppärä niin voisi huljuttaa kumpparit ja kuravaatteet vähän vähemmän rapaiseen kuosiin suorilta sisälletulon yhteydessä. Tuossa nykyisessä juoksuputkessa ei optiota ole, joten arvelin että haen tuommoisen putken kympillä ja käytän tallista löytyneen suihkupään tuohon. Paikallinen romuonnela olisi tuommoisen putkenpätkän myynyt näppärään 39€ hintaan ja minä päädyin lopputulemaan että pärjäämme ainakin toistaiseksi ilmankin suihkuoptiota.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *