Maston Hammer muodostaa lujan ja kiiltävän pinnan

Tai sitten ei. MF-projektin yhteydessä on tässäkin blogissa tullut esiteltyä kuvia uudesta maalipinnasta muutamaan otteeseen. Koko projekti on edennyt aika verkkaisesti, mutta muutama viime viikko on mennyt katsellessa miten maali ei kuivu. Se on muuten vielä tylsempää hommaa kuin maalin kuivumisen seuraaminen. Luvassa siis pitkähkö kertomus siitä miten maalaus voi mennä perseelleen ja miten eräs kotimainen yritys hoitaa jälkimarkkinointiaan.

Otsikko on Mastonin omasta mainostekstistä, sitä on tullut viimeaikoina tavattua muun materiaalin kanssa varsin tarkkaan. Ohjeissa sanotaan maalausolosuhteiden osalta seuraavaa: ”Lämpötila +10 – +25 °C, ilman suhteellinen kosteus 30-80%”. Kuivumisajaksi ilmoitetaan tällaisia aikoja: ”Kosketuskuiva: n. 2 h, läpikuiva: n. 24 h. Päällemaalaus jos tarpeellista 2-8 tunnin aikana tai 8 vuorokauden jälkeen (+20°C).”

Tarina itsessään alkaa jo kesäkuulta. Tuolloin olin yhteydessä ensimmäisen kerran Hammerin valmistajaan kun maalipinnassa alkoi esiintymään ongelmia. Kuvia ei kesän ongelmista pahemmin tullut otettua. Mastonille pistin juhannuksen nurkilla viestiä, mutta vastaanottopäässä oli vissiin tiedonkulussa pientä ongelmaa kun edustaja pääsi paikalle vasta heinä-elokuun vaihteessa. Maalin kuivumista katseltiin oikein porukalla ja edustaja otti muutaman purkin kyytiin laboratoriotestejä varten. Labrasta saatiin tulokset heti syyskuun puolivälissä:

Mastonin edustaja kirjoitti:

Moi 
Hammerit toimii normaalisti testeissä joten pohjassa on todennäköisesti 
ongelma.esim rasvaa tai jotain muuta joka aiheuttaa ongelman.
Kuitenkin voin korvata sovitusti jotain tuotettamme

Näin tapahtuikin. Edustaja lähetti matkahuollon kyydissä 6kpl 750ml purkkeja sekä mustaa että hopeaa hammeria ja 6+6 purkkia akryylimaalia spraypullossa. Kun maalit kerran labrassa toimivat odotetusti niin ilmaan jäi epäilys, että omassa maalauksessa olisi kuitenkin mennyt joku perustavanlaatuisesti pieleen. Joten rälläkkä kouraan ja uutta väriä pintaan.

Ohjeita tuli seurattua mielestäni kohtuu tarkkaan, mutta jätetään tämän arviointi lukijalle.

ESITYÖT: Poista irtonainen ruoste ja lohkeileva maali teräsharjalla maalattavalta pinnalta. Puhdista pinta rasvasta ja liasta. Kuivata kosteat pinnat ennen maalausta. Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Sekoita maalia myös levityskertojen välillä.

20151011_001

Puhdistettu pinta. Puhdistus on tehty lamellilaikalla ja rälläkällä.

Edellisten maalien puhdistelun jälkeen pinta tuli vielä pyyhittyä rätillä ja ksyleenillä. Ksyleenin jälkeen pinta tuli vielä kuivattua erikseen rätillä.

MAALAUS SIVELTIMELLÄ: Käytä leveähköä sivellintä. Levitä maalia paksu tasainen kerros ristikkäisin siveltimenvedoin. Viimeistele pinta kevyesti sivelemällä.

Ensimmäinen kerros maalia

Ensimmäinen kerros maalia

Maalaus tuli tehtyä tuttuun tyyliin autotallissa. Kelit alkoivat maalaillessa jäähtyä senverran että lämmitys tuli lykättyä päälle. Nosto-ovi hukkaa lämpöä edelleen kohtuu komeasti, mutta 15kW lämmitysteho riittää vielä nollakeleillä helposti pitämään tallin sisäpuolelta yli +20 asteessa. Maalaillessa t-paita ja maastohousut oli aivan riittävä varustus.

Kertamaalaus ei kuitenkaan peittänyt paljasta peltiä kunnolla, joten toinen maalikerros pintaan. Uudelleenmaalauksesta käyttöohje sanoo seuraavasti:

Tarvittaessa voit uusia käsittelyn 2-8 tunnin aikana tai 8 vuorokauden jälkeen (+20°C) vain itsellään eli Maston Hammer Smooth maalilla.

Toinen kerros maalia 18 päivää ensimmäisen maalauksen jälkeen

Toinen kerros maalia 18 päivää ensimmäisen maalauksen jälkeen

Ennen toista maalausta pintaa tuli kevyesti karhennettua hiomapaperilla ihan käsipelissä. Rullanjämät 120stä paperia tuli uhrattua projektiin ja pinnasta lähti irti ihan pölyä, joten ensimmäinen kerros ainakin vaikutti kuivaneen ihan hyvin.

Ennen toista maalausta palikat tuli kuitenkin käännettyä samoille maalaustelineille toisin päin että myös alapuolelle saadaan väriä. Tätä vaihetta ei tullut sen kummemmin dokumentoitua. Ohje kun sanoo, että maali on läpikuiva 24h aikana ja ennen kääntöpuolen maalausta aikaa oli kulunut 5 päivää niin ongelmia ei pitänyt olla. Kääntöpuoli kuivui aikansa ja palikat tuli nostettua sivuun odottamaan toista kierrosta maalia, jolloin huomasin että maalausteline oli painanut pintaan muutaman vekin. Useampi vuorokausi lämpimässä ei siis riittänyt kunnolliseen kuivumiseen, mutta jätin asian sikseen kun toinen kerros maalia oli kuitenkin ajatus vetää pintaan.

20151103_002

Kuten kuvasta näkyy, niin 5 päivää toisen maalikerroksen jälkeen nostin lokasuojat pystyyn lankkua vasten. Maalailin kääntöpuolen toiseen kertaan samaan tapaan kuin yläpuolen ja jätin palikat taas useammaksi päiväksi paikoilleen kuivumaan.

20151103_006

Kerrataanpa siis vielä kerran miten ylläolevaan tilanteeseen on päästy. Lokasuojat on hiottu kirkkaalle pellille, puhdistettu ksyleenillä ja maalattu kertaalleen Maston Hammer-maalilla. Tämän jälkeen on odotettu 18 päivää, maalipintaa on kevyesti karhennettu ja päälle on vedetty toinen kerros. Toisen kerroksen maalauksesta 5 päivän jälkeen lokarit nostettiin kyljelleen ja maalattiin kääntöpuolelta.

20151103_011

Lopputuloksena on millin vekki, kummassakin lokasuojassa. Maalipinta on mennyt rullalle oman painonsa alla, 5 päivää maalauksen jälkeen. Lisäksi alareunasta maali on lähtenyt paljaaseen peltiin asti irti.

20151116_001

Jo kerran kuivuneen maalin alta paistaa kirkas pelti. Salama vääristää maalin väriä vahvasti oranssiin, värisävyssä ei sinänsä ole mitään vikaa.

Ongelma ei koske pelkästään punaista väriä ja lokasuojia. Hytin lattian osia tuli niitäkin maalattua.20151102_002Ensin puhdistus kartanon puolella samaan tapaan kuin lokasuojienkin osalta ja tovin rälläkkäleikkien jälkeen osat telineineen tallin puolelle ja väriä pintaan.

20151102_007

Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä oikein hyvältä. Hopea näytti peittävän pinnan kerrasta ja kuivuminen lähti mukavan oloisesti käyntiin. Pari tuntia myöhemmin maalipinta oli tosiaankin pölykuiva, mutta kun palaset olivat maanneet koskematta viikon niin realiteetti oli vähän toinen.

20151109_001

Jäikös muovisesta kasteluletkun liittimestä jälki tuohon peltiin?

20151109_002Jäihän siitä. Eli maali, joka valmistajan mukaan kuivuu läpiasti 24h on vielä viikko maalauksen jälkeen riittävän pehmeää, että muutaman gramman letkuliitin jättää jäljen. Liitin piti ihan vääntää maalista irti napsauksen säestämänä ja sama ilmilö on sittemmin todettu siirtämällä letkuliitintä ja lepuuttamalla maalipinnalla kaikenlaista hylsystä kahvikuppiin, lopputulos ei ole merkittävästi muuksi muuttunut.

Nyt tämän päivän tilanne maalipinnan kovuudesta on sitten oma lukunsa. Punainen maali on vedetty ensimmäisen kerran 11.10. ja toisen kerran 29.10., hopeanväriset osat on maalattu 1.11. ja nyt tätä kirjoittaessa eletään 17. päivää marraskuuta.

20151116_01020151116_011Kuvat otettu välittömästi julmalla työkalulla naarmuttamisen jälkeen. Molempiin pintoihin jää pelkästä kynnestä ihan reilusti jälki ilman tolkutonta väkivaltaa. Hopeassa näkyy seassa punaista kun kuvat tuli hetki sitten otettua peräjälkeen enkä välissä puhdistanut kynnenalusia.

Mastoniin olen ollut yhteydessä asian tiimoilta kun ongelmat alkoivat ilmetä uudelleen. Tälläkertaa sähköpostiin on vastailtu ihan mukavaan tahtiin, mutta viestien sisältö jättää vähän toivomisen varaa.

Viimeisin viestittely Mastonin puolelta tapahtui syyskuussa, kun edustaja kommentoi laboratoriotulosta ja korvaavien maalien toimitusta:

Mastonin edustaja kirjoitti:

Moi
Ehkä sun ei kannata käyttää Hammeria jos ei se sulla
pelitä voit ottaa meidän Modena maalia joka käy
myös metallille tai jotain spray tuotteita.

Terveisin
Maston Oy
N.N.

Yritin kysellä ko. edustajalta, että löytyisikö tuohon pelittämättömyyteen joku syykin, mutta vastausta ei ole kuulunut. Nyt uusien ongelmien ilmetessä lähetin (tarkoituksella) kohtuu provosoivan sähköpostin aikalailla jokaiselle, jonka sähköpostiosoitteen mastonin nettisivuilta löysin:

Take kirjoitti:

Nyt ollaan siinä pisteessä noiden teidän vesivärien kanssa että minä
kiikutan tuon koko projektin Sailokoskelle (www.sailokoski.fi), te
sovitte Sailokosken kanssa maksusta ja pistätte minulle vitutuksesta,
ylimääräisestä työstä ja logistiikkakuluista korvauksena 2000€.

Ylläolevassa viestissä oli lisäksi tässäkin blogissa mukanaoleva kuvasarja ja pieni kooste siitä, miten tilanteeseen on päästy. Vastaus saapui jo seuraavana päivänä Mastonin myyntipäällikön toimesta:

Mastonin myyntipäällikkö kirjoitti:

Terve,
Ikävä kuulla että projekti ei ole vieläkään onnistunut. Mikäli haluat 
voimme tilata noudon maalaamillesi traktorin osille ja tutkia mikä on 
mennyt pieleen. Maalimme toimii testatusti kun sitä käytetään 
maalausohjeidemme mukaisesti ja kuivumisaikoja noudatetaan. Tämä kävi myös ilmi ensimmäisellä kerralla kun reklamoit asiasta ja maalinäytteet tulivat meille testattavaksi. Emme tule hyväksymään maksettavaksi minkään kolmannenosapuolen laskuja kyseisen asian tiimoilta.

Terveisin
N.N.
Maston Oy

Kuten ehkä saattaa arvata, niin saatu vastaus ei juurikaan lämmittänyt ja toisekseen asia ei ihan älyttömän paljon edennyt mihinkään suuntaan. Osien nouto laboratoriotesteihin ei varsinaisesti herättänyt mielenkintoa. Ensinnäkin maalattuja osia on kolmisen tonnia ja toisekseen laboratoriotesti kertoo lähinnä, että maali toimii laboratoriossa. Oma mielipiteeni on ettei ole ihan kohtuutonta odottaa maalien toimivan myös laboratorion ulkopuolella.

Lähetin mastonille päin pari sähköpostia uusien havaintojen merkeissä ja myyntipäällikkö vastasi jälleen:

Myyntipäällikkö kirjoitti: 

Terve, 
Kuten aiemmin kirjoitin on Ikävä kuulla että projekti ei ole onnistunut. 
Olemme täällä aivan yhtä ymmällämme asiasta kuin Sinäkin. Myymme ko. 
tuotetta tuhansia litroja muutamissa eri maissa ja emme ole saaneet 
vastaavaa palautetta muualta ja omissa testeissämme tuotteet toimivat.
Kuten edellisessä viestissäni totesin, maalit joita olit kesällä käyttänyt jotka tulivat takaisin testattavaksi toimivat täällä päässä moitteetta. 
Mikäli haluat voimme tilata noudon maalaamillesi traktorin osille ja tutkiamikä on mennyt pieleen ja maalata tämän jälkeen osat täällä Sinulle.
Emme tule hyväksymään maksettavaksi esittämiäsi logistiikkakuluja tai 
minkään kolmannen osapuolen laskuja kyseisen asian tiimoilta. Olemme olleettukemassa tätä projektia jo uusilla tuotteilla (lähetetty 2.10.15) joiden 
arvo on noin 285eur ja joten pidän myös vaatimustasi kuluistasi 
ylimitoitettuna.

Terveisin
N.N.
Maston Oy

Jos tarina kerrottaisiin ameriikaksi niin sopassahan olisi ollut jo pitkään lakimiehet mukana ja korvausvaateet olisivat miljoonia. Nyt ollaan kuitenkin pohjanmaalla jossa miljoonia näkyy lähinnä lottomainoksissa, mutta kokemus on moneen kertaan osoittanut, että kun pyytää paljon niin voi saada keskinkertaisesti. Toki 2 tonnia ja ylimaalaus ammattilaisen toimesta kelpaisi edelleen, mutta maston on ilmoittanut etteivät he kolmannen osapuolen kuluja ala maksamaan, joten laskin sitten omat kulut uudelleenmaalaukselle:

Take kirjoitti:

Juurikin näillä lähetetyillä maaleilla on saatu aikaan, että teoriassa 
kuivaan pintaan muutaman gramman letkuliitin tekee renkaan parissa tunnissa

Se, että osia maalailtaisiin teillä labrassa kertoo ehkä sen, että maali 
toimii laboratoriossa. Ohje kuitenkin sanoo, että lämpimässä tilassa hammeron läpikuiva 24h ja käytäntö sanoo että vielä 5 vuorokauden jälkeen 1. 
kerros kirkkaaseen, puhdistettuun peltiin on pehmeä. Samaten ohje sanoo, 
että päällemaalaus voidaan tehdä 8vrk jälkeen, mutta reaalimaailmassa 18vrkkuivanut maali pehmeni päällemaalauksessa.

Jos niellään vitutuskorvaukset ja Sailokoski pois tuosta korvausvaateesta 
niin päästään tällaiseen yhtälöön:
- Hammer, ksyleeni ym tarvikkeet 400€ hukkaanheitettyä rahaa
- Työkonemaali IKH, teoreettisellakin riittoisuudella 5l = 149,50€
- Pohjamaali zinc182 5l = 175€
- Pensselit, hiomalaikat yms tarvikkeet 150€

Eli ihan suoraan euroja 874,50

Tuohon lisäksi työtä varovastikin arvellen:
- Irto-osien hionta ja uudelleenmaalaus hammerin jäljiltä 20h
- Traktorin rungon purku ja kasaus 30h
- Rungon osien hionta ja uudelleenmaalaus 24h

Kaikkiaan 74 tuntia, reaalimaailmassa ollaan varmasti lähempänä (tai
yli) 100h. Kuluttajariitalautakunta näkyy arvottavan työtunnin hinnaksi 
kympin -> 740 - 1000€.

Viivan alle siis 1614,50 - 1874,50€. Kuluihin ei ole laskettu tallin 
lämmityskuluja, sähköä yms joka on kulunut ja tulee vielä kulumaan, eli 
loppusumma on hyvin lähelle sen 2 tonnia ja jos työtunnille laskee jotain 
järkevää hintaa niin ollaan komeasti yli.

Myyntipäällikkö vastasi ylläolevaan postiin ja ihmetteli että miksi olen laskenut eri firman maaleja kuluiksi uudelleenmaalaukseen. Vastasin tähänkin kyselyyn, vaikka vastaus on mielestäni aika ilmiselvä. Nyt edellisestä yhteydenotosta on kulunut täysi viikko.

Maston ei ole, kyselyistä huolimatta, osannut antaa selitystä sille miksei maalaus onnistu. Olen heille toimittanut kaikki tässäkin esilletulleet tiedot, ja vähän enemmänkin, mutta tähänmennessä kukaan ei ole mastonin puolelta edes spekuloinut mikä viimeisimmissä maalauksissa olisi voinut mennä vikaan. Korvauspuolelta ainoa kannanotto on ollut, että he eivät maksa kolmannen osapuolen kuluja, mutta muutoin en ole saanut minkäänlaista kommenttia kustannuksiin, jotka ovat suoraa seurausta siitä että ohjeen mukaan käytetty maali ei toimi odotetusti.

Kuluttajaneuvojallekin asian tiimoilta soitin, kun mastonilla itsellään ei mitä ilmeisimmin ole halukkuutta tarjota asiaan paljon muuta kuin käsien levittelyä. Kuluttajansuojan kannalta tällainen tilanne on kuitenkin hieman ongelmallinen. Jos asiaa lähtisi kuluttajansuojan kautta purkamaan, niin ensimmäiseksi osat pitäisi lähettää Mastonin labraan testattavaksi. Odotusarvo on, että laboratorio ei totea omia tuotteitaan vieläkään vialliseksi. En sinänsä epäile, etteikö tuo maali voi labrassa toimiakin, mutta kuten todettua ongelma on siinä että maalin pitäisi toimia laboratorion ulkopuolellakin. Mastonin laboratorion jälkeen homman voi sitten riitauttaa kuluttajariitalautakunnan kautta, mutta tuota lautakuntaa varten pitäisi olla omat tositteet siitä että Mastonin laboratorio on väärässä. Teoriassa tähän riittäisi esimerkiksi ammattimaalarin suorittama, dokumentoitu testimaalaus ja siihen liittyvä lausunto ettei maali toimi odotetusti. Oma maallikkoanalyysi ei kuulemma riitä ja käytännössä olisi hyvä teettää omat testaukset riippumattomassa laboratoriossa.

Lisäksi jos asiaa lähtisi kuluttajansuojan kautta purkamaan, niin maalarin lausunnosta aiheutuvat kustannukset yms pitää maksaa omasta pussista. Toki, olettaen että lautakunta on sitä mieltä että Maston on väärässä ja minä oikeassa, noita kuluja voi vaatia korvattavaksi, mutta käsittelyajat ovat hyvin helposti puoli vuotta tai enemmän. Lisäksi labratesteistä riippumatta ollaan hyvin pitkälle sana sanaa vastaan, joka ei ole koskaan erityisen kiitollinen tilanne.

Alunperin hammer tuli valittua maaliksi paristakin syystä. Hammerilla on ollut hyvä maine jokapaikan perusmaalina ja se ei tarvitse erikseen pohjamaalia. Lisäksi maalin voi, ainakin markkinointimateriaalin mukaan, maalata suoraan ruosteen päälle. Hammer on siis teoriassa merkittävästi kilpailijoitaan helpompaa ja nopeampaa käyttää. Kun erillistä pohjamaalia ei tarvita niin hintalappukin on varsin kohtuullinen. Käytännössä valinta on kuitenkin ainakin tässä tapauksessa osoittautunut virheeksi ja teoreettiset säästöt sekä ajassa että rahassa ovat valuneet viemäriin jo aikoja sitten.

Tällähetkellä näyttää nyt pahasti siltä, että hukattu aika ja vaiva sekä ylimääräinen kustannus maaleista on vain nieltävä ja uudet maalit joutuu hakemaan omalla kustannuksella. Paska homma, mutta minkäs teet.

Mastonin lähettämät sähköpostit ovat suoraa copypastea, nimet on sensuroitu. Muutoin tiedot ovat omia havaintoja. Maalausten päivämäärät löytyvät alkuperäisten valokuvien exif-datasta, joten niihin nojaavat aikamäärät ovat tarkkoja.

Sitä en oikein jaksa uskoa, että meikäläisen autotalli olisi ainoa paikka maailmassa, jossa hammerin kanssa olisi ongelmia, tuossa alla on kommenttikenttä jos omakohtaisia kokemuksia löytyy. Vastaan myös mielelläni kysymyksiin parhaani mukaan. Alapuolella on myös napit, joilla visertää ja facettaa juttua eteenpäin, niitäkin saa ihan vapaasti käyttää.

16 vastausta artikkeliin ”Maston Hammer muodostaa lujan ja kiiltävän pinnan

 1. Late

  Vähän samansuuntaisia kokemuksia itselläni pariinkin otteeseen, kun maalailin pienempiä askarteluhommia. 2015 sileään Mastonin valkoiseen painui sormenjäljet, kahden kerroksen maalauksen jälkeen ja ohjeenmukaisen ”kosketuskuivuimisajan” jälkeen. Kuivumisen jälkeen siis kevyttä jatkotyöstöä tehdessä.

  Ja nyt vuonna 2017 kokeilin ”vasaroitua” punaista, siis vasaralakkaa. Yksi kerros ja 12h kuivumisaika, tulos: ”kosketuskuiva” kyllä, muttei mitenkään jatktyöstettävässä kunnossa, kun maali kokonaisuudessan tuntui vielä ”joustavalta”. Vajaan 24h jälkeen maalattuun koteloon sisältöä asennettaessa sormenjäljet jäi maalipintaan, kuten pari vuotta aiemminkin. Kuitenkin pinta palautui sen verran, että jäljet eivät näy aivan selvästi. Selvästi lopulliseen kovuuteen maali kuivui vasta jossain vaiheessa seuraavaa viikkoa.

  Vastaa
 2. Henry

  Moro,

  Aika jännästi kyllä mennyt noi systeemit tuon maalin kanssa.
  Itsellä kokemusta Maston vasaralakasta hopea vasaroitu ja musta sileä.
  Kyseessä oli kumipuusta tehty pöytä ja kannen maalasin mustaksi ja jalat hopeaksi.
  Annoin ensin kuivua muutaman päivän aika viileässä ja muutama päivä ihan auringonpaisteessa.
  Ongelmia ei ilmennyt.
  Nyt maalannut teollisuusompelukoneen jalkaosan mustalla sileällä jo muutamaan kertaan, peittävyydeltä ehkä olisin odottanut enemmän.
  Mutta ainakin näillä näkymin näyttää ihan hyvältä.

  Vastaa
  1. Vesa

   Ettei vaan ole sama virhe kuin itsellä kävi. Oli vähän vilpoista ja laitoin lämpöpuhaltimen puhaltamaan maalattuun lokasuojaan. Pinta kuivi niin nopeasti,ettei liuotin päässytkään haihtumaan kokonaan sieltä alta. Pehmeäksi jäi.
   Auto seisoi talven sitten lumikasana ja keväällä saikin maalin rapsutella pois.
   Vastaisuudessa jos lämmitän,laitan puhaltimen auton sisälle,maali lämpiää sieltä sisältä ja pinta päästää liuottimet haihtumaan.

   Vastaa
 3. Maalari

  Olen useinkin maalaillut Maston Hammer metal paint tuotteella onnistuneesti, hyvä maali. Mutta eilen taas maalailin ja aioin laittaa uuden kerroksen, mutta mitähän kävi, ei ollut kuivanut tuskin ollenkaan. Outoa, kun ennen pystyi muutaman tunnin päästä vetää uuden kerroksen. Joudun sisällä maalaileen kun ulkona on niin kylmää, ukko äkäilee kun haisee.

  Vastaa
 4. Timo Lipponen

  Maalattiin Mastonin valkoisella hiekkapuhallettua auton pohjaa viikko sitten eikä ole vieläkään kuivunut. Ja ruiskulla vedettiin ihan ohuena kerroksena, taitaa mennä koko pohja uudestaan hiekkapuhallettavaksi, hitto että tuli iso vahinko kun erehdyin tätä paskaa käyttämään.

  Vastaa
 5. Markus

  Jo teinivuosina mopon osia maalaillessa huomasi ettei Mastonin spraymaaleilla tee yhtään mitään. Oikeat automaalit oli ihan eri luokkaa. Kukaan graffitimaalari ei suostunut koskemaankaan Mastonin maaleihin, eivät peittäneet, eikä kestänyt ja ne suuttimet oli ihan kamalia. Parissakymmenessä vuodessa ei tainnut tilanne muuttua heidän maaliensa osalta mihinkään. Kokelilin heidän ruosteenestomaaliansa auton helmoihin ja se oli kanssa aikamoinen vitsi, puolen vuoden kuluttua oli kiiltäväksi hiotusta metallista jo ruskeet kukkaset läpi!
  Sitä eniten ihmettelen, miksi näitä maaleja myydään joka himputin putiikissa ainoina vaihtoehtoina sparymaaleista, metallimaaleista, ruosteenestomaaleista… kun oikeitakin tuotteita olisi saatavilla ja niillä ei tarvitsisi tehdä moneen kertaan samaa hommaa kuten sinulle on juuri käynyt. Maston on kuin rikkaruoho joka vie hyvää hyllytilaa niin kaupoista kuin autotalleistakin oikeilta maaleilta niinkuin Hammerite, Dinitrol, Krylon, Belton jne.

  Vastaa
 6. jamppa

  Vastaavia kokemuksia myös löytyy siitä asti kun jotain on itse tullut maalailtua. Muistan jo ennen mopojen maalaus hommia kun tuunailtiin fillareita niin mastonin spray maalit oli kyllä kertakaikkiaan surkeita. Ei peittänyt tai jos sattui peittämään (100 kerrosta) niin ei tosiaan kuivunut koskaan tai sitten se kiehui/halkeili. Eli teit mitä vaan niin aina maalaus epäonnistui. Sen jälkeen mopojen laitot ja sen jälkeen autoihin ja muihin asioihin siirtyessä on kyllä mastonin tuotteet jääneet hyllyyn.

  Ehkä tuo hammer voi mennä esim jossain kiveniskemien paikkamaaluksessa tosi pienellä siveltimellä tai vanupuikolla. Mutta mihinkään yhtään isompaan en sitä lähtisi käyttämään.

  Vastaa
 7. Vadim

  Täälläkin on ikävä kokemus.Peittämys erittäin huono riippumatta väristä, myöskin kuivuminen ja ”ruosteen esto”.
  Mihin vittu oikea hammerite hävisi kauppojen hyllyistä!?

  Vastaa
  1. Teukka Salama

   Class ohlsonille. Naapurin pojan mopon putken maalasin mastonin eli siis nykyisin car repin kuumankestolla. Ensimmäinen kerros näytti kun olisi petsannut se mustalla vesiohenteisella petsillä. Kyllä se kuudennen kerroksen jälkeen näytti siltä miltä joku toinen merkki näyttäisi toisen jälkeen. Auton rungon onneksi maalasin paksulla kerroksella hammeritellä ja siitä tuli hyvä, aikaa sekin tosin vie että kuivuu vasara kestäväksi mutta kuivui kumminkin, toisin kuin hammer…

   Vastaa
 8. Kale

  Tuo lämpöpuhallin on huono idea maalattaessa millä maalilla tahansa. Maali kuivuu liian nopeasti pinnasta, eikä pääse kuivumaan kauttaaltaan. Puhallin kuivattaa tallin ilman ja myös kiertävä kuuma ilma vaikuttaa.

  Vastaa
  1. Jakke

   Ei pidä paikkaansa, kaikki 2 komponenttimaalit eli automaalipuolelta lähes kaikki pohjamaalit, lakat, suorakiiltomaalit sekä lähes kaikki raskaankaluston maalit pohjasta pintaan kuivatetaan juurikin puhaltamalla kuumaa ilmaa maalausuunissa. Useamman maalauskammion rakentaneena sekä liki 20 vuotta automaalaamoyrittäjänä väitän olevani perillä tästä asiasta.

   Toki 1k maaleilla väite pitää kutinsa että läpikovettuminen voi moninkertaistua jos pinta kuivuu kiinni liian aikasin. Sen takia 1k maaleilla kannattaa aina välttää paksuja kerroksia jos haluaa että läpikovettuukin joskus.

   Mastonin hammeri on aika paksua eikä sillä ohjeita seuraten oikeen ohuita kerroksia pysty vetämään. Ohjeen mukaan ruiskukäytössäkin ohennus 5-20% joka voi päteä korkkarilla merikontin kylkeä rapatessa mutta jos jotain auton osia maalaisin normaali yläsäiliöruiskulla niin ohennus olisi varmaan 30-50% luokkaa. Auringon lämpösäteilyä käytän usein hyödyksi heti kun objekti on pölykuiva ja voi viedä ulos aurinkoon kuivumaan, on joskus jopa tehokkaampaa kun maalauskammiossa kuivattaminen

   Vastaa
 9. Santeri

  Samoja kokemuksia mastonista. 6 vuotta sitten maalasin hammerilla kaiteet, niistä tuli hyvät ja ei saa kynnellä jälkeä. Näihin kokemuksiin pohjautuen ostin jälleen mustaa hammeria ja maalasin metalliosia sisätiloissa. Annoin kuivua 8 päivää ja maaliin saa painettua kynnellä vekin, aivan pehmeää. Mikähän mennyt mastonilla pieleen. Enää en heidän tuotteisiinsa koske.

  Vastaa
 10. Anja

  No onpa siellä ollut melkoista säätöä Hammerin maalaamisen ja pintakäsittelyn kanssa. Toivottavasti sait lopulta maalit korjattua kelvollisiksi. Todella erikoista, että omalla kustannuksella jouduit uudet maalit maksamaan.

  Vastaa
  1. Validi

   Samoja kokemuksia täällä, että pinta on kosketuskuiva noin 24h kuluttua mutta on kuivunut jo 3 viikkoa ja silti saa kynnellä maalin rullalle. Maalia ohennettu ksyleenillä vähän ja maalattu ruiskulla 2 kerrosta. 2 päivän jälkeen sai vielä sormenjälkiä lujaa painamalla pintaan

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *