Riesalan uusi ilme

Kuten ahkerimmat lukijat muistavat, niin kesällä 2015 kaadeltiin puita tuosta nelisen aaria kattavalta aarniometsäalueelta joka Kassalan tonttiin kuuluu.

Tällaisesta näkymästä lähdettiin liikkeelle, kevyen metsuroinnin ja kaivinkoneella reuhaamisen jälkeen kenttä näytti seuraavalta

Tuon jälkeen tapahtumat ovat sitten olleet vähän vähempänä. Viimekesänä pahin heinikko tuli raivaussahan siimapäällä kaadettua mutta noin muutoin tuo alue on saanut lähinnä kasvaa villivadelmaa. Muutama puu reunoilta kaatui lisää ja niistä syntyi laavu, kuten täälläkin on tullut mainostettua. Nyt kuitenkin kuluvana keväänä tähdet ovat olleet otollisessa asennossa ja parin kilometrin päästä löytyi joutilasta maata kun maajussit ovat kaivelleet ojia auki ja jakaneet peltoja uusiksi.

Verkukin sai ehostetun hytin niskaansa tuossa äitienpäivän tienoilla, joten ei muutakuin kärry perään ja pellonlaitaan. Toinen traktori nosteli rapaa kärryyn ja tasoitteli ojankaivuun jälkiä sillävälin kun minä ajelin täydellä kuormalla hiekkakentälle.

Kotipihassa sitten kippi pystyyn, multaa vanhan metsäpohjan päälle ja sama uusiksi.

Aurinko paistaa ja matka taittuu. Kärryllisen hakuun kului kuormauksineen parikymmentä minuuttia, kun välimatkat eivät mitään kovin kummoisia ole.

Kaikkiaan tuohon tuli ajettua 35 kuormaa, josta pikku siivu meni muualle pihan tasoitteluihin. Kuormassa sai tulemaan kuutisen kuutiota kun kalusto ei mitään suuren suurta ole. Lopputulemana muutama ilta viikolta ja osa lauantaista siirsi kuitenkin parisataa kuutiota isänmaata hiekkakentän päälle.

Sunnuntain puolella sitten kalusto vaihtui pykälää isompaan ja maakasojen alustava levittely pääsi vauhtiin.

Perälevy ja etukuormaaja tekevät jälkeä kohtuu nopeasti, mutta mitään erityisen tasaista en edes yrittänyt saada aikaiseksi. Mullan seassa oli kohtuullisen kokoisia ruohomättäitä ja juurakoita, joten pelkällä levyllä ei suoraa pintaa olisi kohtuudella saanut vaikka olisi hieronut miten pitkään.

Pihasta alkoi kaluston vaihtelun myötä parkkipaikatkin olla hieman vähissä, mutta alustavan tasomisen jälkeen hyppäsin taas verkun ratin taakse.

Perinteinen S-piikkiäes maalanalla tekee kohtuu nättiä jälkeä ja hajotti samalla isoimmat savipaakut ja ruohomättäät.

Muutama tunti pyörimistä ja hyvä tuli.

Seuraavaksi ohjelmassa on sitten kivien, juurakoiden ja muun ylimääräisen kerääminen ihan käsipelissä. Sen jälkeen vielä lopulliset tasoittelut jollain opilla, nurmikon kylvö ja jatkon suunnittelu. Ainakin kasvihuone olisi tarkoitus tehdä uusiksi tuohon kentälle vähän parempaan paikkaan, nykyinen on nyt pihan muutosten myötä vähän huonolla paikalla. Tenavien kanssa on ollut puhe että jos tuohon jättäisi osan ihan nurmelle niin saa sitten vaikka potkia palloa.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin vaivannäön arvoinen työmaa ja nörttikin pääsi taas vuosikausien tauon jälkeen istumaan traktorin ratin takana vähän pidempään. Nyt kuitenkin näihin kuviin ja tunnelmiin, useampikin projekti tuossa on jo vähintään mietintämyssyssä kun kesä lopultakin päätti tulla, mutta niistä sitten joskus myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *