Voi voi ja lämmin leipä


imageKylmät kesäkelit ovat olleet toisaalta varsin mukavia, sillä on voinut hyvällä syyllä lämmitellä uunia ja leipoa sekä kokkailla patasapuskaa. Tänään onkin sitten ruisleipä tuoksunut torpassa, sillä pitihän se taikina eilen taas laitella pöhisemään. Itse taikina ja sen tekeminen alkaa hiljalleen sujua ja mukavan hapanta rupeaa olemaan. Paistamisen kanssa menee vielä epävarmemmissa tunnelmissa, kun leivinuunissa ei vielä lämpömittaria ole. Mutta näppituntumalla ja infrapunalämpömittarin (juu, isännän leikkikaluja) avulla tulee vallan mainiota leipää.

Vähän sitten vahingossa tuli tehtyä myös ruissipsejä, kun reikäleipiä tehdessä tuli nuita pikku nappeja. Paistuessaan pullistuivat palloiksi, lämpöisenä halkaisin ja takaisin uuniin hetkeksi kuivahtamaan. Mitä ilmeisemmin maistuivat, sillä hyvin oli kippo tyhjentynyt sillä aikaa, kun olin tuulettamassa tunteita lenkkipolulla.

image

Huomenna sitten valmistellaan juhannusherkkuja. Perjantaina on tarkoitus mennä ystäväperheen luo juhannuksen viettoon. Luvassa taas hyvää ruokaa (paljon), parasta seuraa ja kaikenlaista puuhastelua. Omalla valmistelulistalla on ainakin texmexkakku, pitaleivät sekä pulled pork. Sitä odotellessa :)

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *