Hellehattuja sekä trooppisia kuulumisia

Kylmän kesäkuun jälkeen saapui se helteinen heinäkuu ja kylläpä kasvit kiittävät.Toki niin kiittää jossakin kohtaa myös vesilaskun laskuttaja, sillä on saanut vettä kannella sekä kasvihuoneelle että -maalle. Kasvimaalta on saanut salaattia hakea parin viikon ajan päivittäin. Tilliä syötiin viime viikolla ensimmäisen kerran ja tänään nappasin pari persiljan oksaa kesäkeiton mausteeksi. Peruna kukkii ja varovaisen maan kuoputtelun jälkeen myös ihan syötävän kokoinen peruna on havaittu. Ehkä loppuviikosta jo uskallan yhden varren irti nykäistä.. Porkkanapenkkiä on saanut harvennella ja kovasti kasvavat nekin, ainakin vartta jos ei muuta.

DSC_0301 DSC_0302 DSC_0303

Kasvihuoneen vierustalla olevat kukka- ja yrttilaatikot ovat myöskin aivan erinäköisiä mitä kaksi viikkoa sitten. Kukkalaatikossa alkaa pian olla jopa ahdasta. Yrttilaatikkoon esikasvattelin kasvihuoneen puolella oreganoa, ruohosipulia ja tilliä, nyt ne on jo siirretty ulos ja hyvin kasvavat. Jonkinsortin kurpitsa (veikkaan koristekurpitsaa) majailee myös laatikossa, mikäli selviää hengissä siirrosta.

DSC_0304 DSC_0305

Pihamaalle istutettiin kesäkuussa tuparilahjoiksi saadut perheomenapuu sekä luumupuu. Omenapuu vaikuttaa edelleen vallan virkeältä, mitä nyt kuivuus vähän on vaivannut. Mutta se istutettiinkin pahimman kylmän kelin jälkeen. Luumupuu sen sijaan tuli istutettua puolen kuun maissa, juuri ennen kylmiä öitä. Ja sen näkee, otti osumaa. Nyt toivotaan, että se siitä kuitenkin selviäisi hengissä..DSC_0311 DSC_0312Kasvihuoneella on melkoinen viidakko siihen verrattuna missä mentiin kuukausi sitten. Vaikka tuntui siltä, ettei mikään lähde saati sitten kerkiä satoa tuottamaan, niin nyt alan olla kuitenkin toiveikas sen suhteen, että jotakin sieltä taidetaan saada.

Tomaatit ja kurkut ovat kasvaneet parin viikon aikana silmissä ja löytyypä niitä tomaatin raakileitakin sekä kurkun alkuja. DSC_0307DSC_0308 DSC_0306DSC_0310 DSC_0309Käsitöiden värkkäily ei ole suinkaan helteiden myötä lakannut. Se on ollut hyvä syy tehtailla vaihteeksi jotakin muuta, kuten vaikka ihan superihania hellehattuja! Ensin sai esikoinen päähänsä aurinkoisen kukkahatun ja tottakai itelle piti saada kans!000787 000813 DSC_0314Pöytäprojektikin edistyy, mutta raportoidaan siitä sitten jahka on kaikki tuolit kasassa ja maalattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *