Traktoriremontti etenee

Kuten viimenumerossa tuli mainittua niin talliin on levitetty yksi traktori. Viimeviikonloppuna projekti taas eteni ihan ruuvaamisenkin osalta, uudet männät löysivät paikkansa lohkosta.20150223_005Muutoin homma on edennyt hiljalleen osia puhdistaessa ja maalatessa. Ensiviikolla olisi toiveissa saada hommaa eteenpäin sitten ihan kunnolla.

20150223_006Mäntien paikoilleenlaitto on sinänsä ihan suoraviivainen temppu. Uudet renkaat mäntiin, männät kiinni kiertokankiin ja mäntävyön kanssa palikat paikoilleen. Samalla kirsteltiin kiertokangen laakereita, mutta momenttiavaimesta loppui asteikko 224Nm:iin. Service manual sanoo että momentti on 244Nm, joten tulevana viikonloppuna kiristellään laakerinkauloja vielä vähän lisää. Muutos on jokatapauksessa varsin selkeä, vanhoja mäntiä ja renkaita pyöritti ihan pois tiehensä kiertokangen päästä ilman vauhtipyörää, uusien osien kanssa joutuu käyttämään työkaluja. Pienien hämmennysten myötä projekti jäi viikonloppuna pelkkiin mäntiin.

20150223_007Ehostuspuolella on sitten tapahtunut paljon kaikenlaista pientä. Hammerpurkeista on tullut sudittua uutta väriä ruosteen tilalle. Ensiksi pohjat fiiberilaikalla ja teräsharjalla puhtaaksi, sen jälkeen maalia pintaan. Pensselillä ja hieman rajoitetuilla tiloilla jälki ei ihan tehdasluokkaa ole, mutta nyt tehdään kuitenkin työkonetta jossa ruostesuojaus on kuitenkin estetiikkaa tärkeämpää.

Tänään tyhjeni kuumaspraypullo pakosarjan kylkeen ja polkimet saivat vielä yhden kerroksen väriä pintaan. Muutakin hipistelyä tuli maalien kanssa tehtyä jo aikaisemmin maalattuihin osiin ja lopuksi vielä tuli pestyä sekä dieselpumppu että suuttimet puhtaaksi polttoöljyllä ja pensselillä. Suuttimia kun ei aivan viitsi tiskikoneessa pestä.

20150223_008Seuraavan postauksen aikoihin kuvassaolevan öljypohjan pitäisi löytää paikkansa moottorin pohjasta ja toivonmukaan viikonpäästä on jo purkamisen jälkeen ensimmäiset savut otettu koneesta. Ennen koekäyttöä ohjelmassa on kuitenkin moottorin kasaamisen lisäksi vauhtipyörän ja kytkimen asennus ja stefan vaihto vaihdelaatikkoon.

Nyt kuitenkin muiden projektien pariin.

 

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Traktoriremontti etenee

  1. Alina

    Kummipoikani myös tykkää rassailla kaikenlaisia koneita tallissaan. Välillä hänelläkin on traktori avattuna ja puunattavana siellä. Autan häntä usein etsimään netistä tarvittavia osia, joista en kyllä ymmärrä juuri mitään, nytkin on etsinnässä korkeapainepumppu.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *