Kasvihuone valmiiksi uuteen kauteen

Kasvimaan lisäksi kasvihuoneeseen tehtiin valmisteluita uutta kasvukautta varten. Jo viimekesänä tuli todettua että tehdyt kasvatusaltaat jäivät vähän turhan pieniksi, etenkin syvyyssuunnassa.IMG_20150510_144745

Kaivelin keväämmällä sahatusta taapelista lautoja, vaikkeivat nuo vielä ihan kunnon rakennusvärkistä menekään niin kasvilaatikoiksi nuo kelpaavat. Kaikkineen lautaa meni jotain viitisenkymmentä metriä, 2 kerrosta nousua ja laatikot molemmin puolin käytävää ovat n. 0.5*3.5 metriä, plus päädyt. kuva 1Ensin tallinnurkalla katkomiset määrämittaan, sitten puutavara kasvihuoneelle ja hakasnalulain laulamaan. Kiinnityspisteet jäivät senverran hentoisiksi etten viitsinyt runkonaulaimella ampua, ja toisekseen ihan nauloilla laatikkoon olisi jäänyt sisäpuolelle kohtuu monta kärkeä joihin repiä kätensä. 40mm hakasista ei jäänyt kärkiä näkösälle ja komeuden pitäisi pysyä pystyssä kun kuvissakin näkyvät tukipuut jäävät mullan alle kiinni.

Pikkunätti projekti, toivonmukaan kasvatukset tuottavat tulosta.

Samalla tuli visioitua seuraavaa revisiota kasvihuoneesta. Oleellisimmat parannukset ovat leveys, käytävälle kun pitää mahtua kottikärryilläkin. Toisekseen nyt seinästä jää neljännes kasvatuslaatikon alle, eli muovia menee ihan täysin hukkaan. Piirrustukset paremmasta alkavat hiljalleen muotoutua korvienvälissä, toteutetaan sitten joskus vuoden tai kahden päästä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *