Tuulensuojalevyt puoliksi paikoillaan, ainakin melkein

Kuten jo aikaisemmin tuli mainittua, niin viikonloppuna työhuoneessa tapahtui taas jotain vähän. Kiitokset jälleen talkoolaisille, liki kellonympäri tuli hommia paiskottua ja jotain näkyvääkin saatiin aikaiseksi. Ovesta katsoen oikealle puolelle ilmaantui tuulensuojalevyjä, joiden funktiona on lähinnä tuulensuojauksen sijaan toimia taustana puhallusvillalle ja pitää kattoa vasten tuuletusrako auki.

Homma eteni ensialkuun ihan mukavasti, kattoniskoihin paukaistiin naulaimella rimanpätkiä kiinni sopivin välein, tuulensuojalevystä sopivia siivuja ja paikoilleen. Allaolevan kuvan vasemmassa reunassa näkyvä poikkipuu oli ensimmäinen kevyt showstopperi. Noita oli levyn mitan matkalla 2kpl, räystään vasikat tulevat yhden niskanvälin sisäpuolelle, joten noita on vähän huono katkaistakaan tai räystäiden tippuminen saa ihan uusia merkityksiä. Tuuletusrako tuonne pitää kuitenkin saada, joten hetken visioinnin jälkeen tultiin lopputulokseen että tuo rako tuulettuu riittävän hyvin kun huitaistaan kakkosnelosesta puolenkymmentä kertaa 16mm poralla läpi.20140212_002Seuraava este tuli eteen tuon viemäriputken kanssa, tuohon kun ei voi levyä laittaa päälle ennenkuin viemärin hengitysongelmat on ratkaistu. Kevyen tuuminnan jälkeen lopputulemana on että tuo viemärin hengitys tehdään toiselle puolelle kattoa, ei tuossa putken viennissä koko huoneen läpi ole oikein mitään järkeä. Tuo nykyinen läpivienti siis tulpataan ainakin toistaiseksi, tehdään sitten kesällä jotain nätimpää, tässäkohtaa riittää että tuosta tulee vesitiivis sisällepäin.

20140212_004Seuraava päänsärky tuli sitten eteen lämmintä tilaa vasten olevassa seinässä. Parhaiten tilanne selviää kuvasta toiselle puolen, jossa tuulensuojalevyjä ei vielä ole

20140212_005Tuossa kohtaa huoneeseen pilkistää siis toiseen suuntaan menevän katon reuna. Kuten mainittua, tuulensuojalevyjen funktio on saada jätettyä näkyvän lautakaton ja tulevan villakerroksen väliin tuuletusrako. Tuon koko palapelin kanssa kyhätessä meni kutakuinkin yhtä pitkään kuin koko muun katon kanssa. Pieniä puunpalasia, vanhojen palikoiden sahaamista ja veistämistä, kiroilua, suunnittelua ja sävellystä riittävän pitkään ja ainakin toivonmukaan toimiva ratkaisu saatiin kuitenkin aikaiseksi. Seinää vasten tulleet levyt oli sitten hyvin suoraviivainen näpätä paikoilleen, pientä veistoa mattopuukolla hyvän istuvuuden varmistamiseksi ja kiinni olemassaoleviin pystyihin.

Tänään sitten naputtelin loput viikonloppuna puuttumaan jääneet palaset ja tilanne on kuvissa näkyvän mukainen. Seuraavaksi ohjelmassa olisi hakea putkenpätkiä ja muita tarvikkeita tuon viemärin huohottimen uudelleensijoitukseen, tuulensuojalevyä saa hakea muutaman levyn lisää ja samalla reissulla kun kerran oikein kaupunkiin asti lähtee niin arvelin napata jonkinmoisen läjän kyprokkiakin mukaan.

Siitä se etenee, masentavan hitaasti. Viemäriputken ja tuulensuojalevyjen jälkeen ohjelmassa alkaisi olla sähköputkien veto ja sen jälkeen voikin alkaa kyselemään villamiesten aikatauluja.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *