Intternettiä, jälleen kerran

3302025689 Toisin kuin edellisen intternettiin liittyneen viestin kanssa väitin, ei tänne mitään ADSLää ollut kytketty, vaikka operaattorin lähettämä tekstiviesti muuta väittikin. Puhelintöpseleissä ei ollut mitään eloa, joten ei muuta kuin soitto operaadon aspaan ja selittämään tilannetta. Pienen selonteon jälkeen aspan kaverilla tuntui olevan kutakuinkin selvät sävelet siitä, mikä on ongelma ja mitä sille pitäisi tehdä. Muutama tunti myöhemmin samainen kaveri soitti takaisin, tilanne oli parantunut senverran että linjalle oli saatu jopa jonkunlaista elämää, telewellin luottokampe kätteli ADSL-linjan auki, mutta IP-osoitteet ja muu joutavuus odotutti itseään vielä kutakuinkin vuorokauden. Nyt tätä kirjoittaessa speedtest.net antaa oheisen kuvan mukaisia lukemia. Ei tuo ihan tilattu 24/2 -yhteys ole, mutta pieksee kyllä mokkulan räntäsateessa mennen ja tullen.

Ei tuollakaan yhteydellä vielä varsinaisesti kuuhun mennä, mutta tyhjää parempi kuitenkin. Edelleen odotan sitä päivää että elisalle/saunalahdelle/ppolle kelpaa raha ja kuitutarjontaa löytyy. Sitä odotellessa kesällä pitäisi tulla tarjolle 4G-yhteyksiä ja ainakin siihen asti mennään huippunopealla adsl:llä..

Yhtä kaikki, nyt kun nettiliittymä tulee ihan kuparista niin voin alkaa suunnittelemaan ihan kunnolla talon verkotusta, valmiinahan täällä ei töpseleitä pahemmin mene. Ja wlanikaan ei kanna autotalliin asti, joten sillekin pitää tehdä jotain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *