Nurmikko alkaa vihertää

Pikainen huomio nurmikon elintilasta. Kuvamateriaali tietty auttaisi, mutta sellaista ei nyt ole saatavilla, joten joudutte tyytymään ihan sanalliseen selontekoon. Kelit alkavat olla sellaiset, että nurmikon vihertäminen on tosiasia. Pahiten sammaloituneet kohdat kasvavat edelleen lähinnä sammalta, mutta huomio on kiinnittynyt lähinnä ihan selkeisiin eroihin nurmikon kasvussa.

En tiedä liekö kyseessä yltiöoptimistinen uskomus ilmauskoneen tehoon, kalkituksen täydellinen onnistuminen vai ihan puhdas sattuma, mutta jokatapauksessa nurmikossa on nähtävissä selkeästi huonommin voivia alueita. Nämä muutamat läntit ovat nimenomaisesti niitä, joihin ei ilmauskoneella aikaisemmin päässyt tavara yms esteiden takia. Eli joko ajaminen vaan sattui osumaan huonommin kasvavien nurmikon rajojen mukaan tai sitten ilmauskone todellakin tekee taikoja ja parantaa nurmikon kasvua silminnähtävästi.

Lannoitteen osalta kyselin paikallisesta maanviljelymarketista tarjontaa. Puutarhapuolelta saisi jotain nurmikon kevätlannoitetta, 800m² 36,90€. Meidän nurmikkoon ihan nimenomaisesti tarkoitukseen oleva sotku tekisi siis aikalailla satasen. Ihan apulantaa paikallisessa marketissa ei ollut alle 100kg pakkauksissa, mutta salpietari (eli se ihan perus apulanta) olisi n. 20€/40kg. Tuo 40kg riittää Stetson-Harrison -laskukaavan perusteella parillekin keväälle, joten taidan odotella että apulantaa (sitä lannoitetta, ei sitä bändiä) saa jostain järkeviä määriä ja jätän nuo hienot nurmilannoitteet ihan suosiolla kauppaan.

Metsäpalan vieressä oleva nuori nurmikko ei näytä oikein viimeisenpäälle hyvältä. Nurmi itsessään ei ole ollutkaan erityisen vahva ja nyt kun siitä on polttopuusavotan kanssa kuljettu traktorilla ja henkilöautolla niin ruohomättäiden seassa näkyy lähinnä paljasta multaa.

Pelisuunnitelmana nurmikon suhteen on seuraavaksi ajella ilmauskoneella vielä uusi kierros, kylvää paikkaukset tarpeen mukaan, kylvää vielä lisää kalkkia sammaloituneille alueille ja metsästää sitä lannoitetta jostain. Noin muuten leikkurinteriä saa hiljalleen alkaa teroittelemaan, etenkin takapihan puolella yli-innokkaalle leikkurinlykkääjälle olisi jo pari siivua tekemistä.

Noin muuten kuluva viikko on mennyt lähinnä polttopuusavotan merkeissä, josko kuluvan kuun aikana saisi liiterin täytettyä. Liiterin jatkeen katto menee heti samantien uusiksi, vanha kevytpeite ei pysäytä edes hentoa kevätsadetta. Nurkista löytyi pari siivua vanhaa kattopeltiä, sikäli kun sitä on tarpeeksi niin ongelma on tuonkin suhteen ratkaistu. Työhuoneprojekti ei paljon etene, mutta kokoajan se riipii takaraivossa. Ja niin, kasvimaakin tuli väsättyä, mutta saa tuo parempi puolisko kertoa sen vaiheista tarkemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *