Pihan siivousta, metsän raivausta ja kasvimaa..

..eikä lopu hommat kesken. Pienehkön hiljaiselon jälkeen emäntäkin jälleen siis äänessä. Ensinnäkin pihan peitti talven jäliltä melkoinen kuorrute, jota sai rapsutella tovin jos toisenkin pois. Lisäksi aloitettiin varsin epätoivoisen oloinen metsän raivaus urakka, josta toinen puoliskokin on maininnut. Pääsiäisen aikaan se aloitetiin ja kyllä tuossa alkaa jo käden jälki näkyä. Ja unohtamatta kasvimaata, joka oli ehdottomasti saatava!

Piha oli siis kutakuinkin kauttaaltaan tämännäköinen siinä vaiheessa, kun haravan varteen tartuin. 000505Muutaman päivän haravoinnin jälkeen alkoi tilanne näyttää jo melkoisen paljon paremmalta. Ja heinikon seasta löytyi jopa kukkapenkki, jossa on tämän päivän helteisen sään jälkeen myös todistettavasti kukkivia kasveja.

DSC_0225

Ja se metsä. Noh, tilannehan siellä muuttuu lähes päivittäin. Tämän päivän aherruksista ei tullut vielä kuvamateriaalia napattua, mutta useampi tunti tuli taas kanneltua risuja paikasta toiseen. Ylin kuva on otettu pääsiäisenä ensimmäisen päivän ahertelujen jälkeen.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Sitten pari kuvaa parin viikon takaa. Sittemmin on tosiaaan raivattu lisää ja ”nurmikko” sekä metsä on jo alkanut vihertämäänkin.

 

 

 

DSC_0228 DSC_0229Kasvimaan lisäksi takapiha sai pientä kasvojenkohotusta viime viikolla, kun siivoilin ja raivasin halkoliiterin vieressä sijainneen rantteen uuteen uskoon. Päätettin siirtää halonhakkuupiste toiseen kohtaan, niin ei ruokailutilan ikkunasta näkyisi ensimmäisenä karmea kaaos. Ylimmässä kuvassa lähtötilanne. Puuläjä muutettiin ensin kätevämmin halkoliiteriin mahtuvaan muotoon ja sen jälkeen jälleen reipasta haravan liikuttelua muutaman tunnin ajan. viimeistelyyn vielä parit kärryt täyttömaata ja…

DSC_0224

…tadaa! Paljon kivempi jälleen.

DSC_0239

Siivoilin samalla kasvimaan ympäryksenkin ja siirtelin kivet metänreunaan, paitsi tuon parinsadan kilon painosen jötikän jätin paikalleen, koska tykkään kohtuullisen ehjästä selästäni. Kasvimaakin kuvassa vilahtaa, siitä sitten lisää myöhemmin.

DSC_0241Summasummaarum. Hiki on tullut ja tulee varmasti vielä kerran jos toisenki tälle kesää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *