Piha vetää puoleensa

Vettä on taasen ehtinyt virtaamaan niilissä ja muissa vesistöissä melko määriä edellisen kirjoittelun jälkeen. Aikainen kevät on vetänyt pihan suuntaan ja remontinteko on jäänyt vähän toissijaiseksi projektiksi kaiken muun rapaamisen kanssa. Edellisen remonttipostauksen jälkeen vinttiin on ilmaantunut muutama pätkä verkkoa lisää, joten siitä ei ole paljon jälkipolville kerrottavaa jäänyt muutaman viime viikon ajalta.

Pihassa on myllätty senkin edestä, ehkä näkyvin projekti tähänmennessä on tuo metsäpalan siivous. Nörtti kun on myös metsänomistaja, vaikkei tuossa allekirjoittaneen plantaasilla kovin paljon tarvitse toisen käden sormia käyttää kun puita alkaa laskemaan.

20140421_001Kuvia ei ole kovin kummoisesti tullut otettua, mutta yllä vähän makua siitä minkälaisesta projektista puhutaan. Tuosta läntiltä on siis kaadettu joku vuosi sitten puita ja maatilkku on sen jälkeen jätetty enemmän tai vähemmän oman onnensa nojaan. Ensiksi kulotettiin heinikkoa senverran mitä tohtii ja aloitettiin risujen kerääminen. Maa oli (ja on suurelta osin edelleen) käytännössä risujen peitossa kun kaadettujen puiden oksia ei ole siivottu aikaisemmin.

Kuten fiksuimmat lukijat ehkä huomaavat, niin vasemmassa reunassa kuvaa näkyy koskematon osa plantaasista, oikealla aloiteltu työmaa. Taustalla näkyvää nuotiota on poltettu melkoisen monta päivää aina kelien salliessa ja risukkoa on edelleen aikalailla riesaksi asti. Toki risukon hävityksestä muotoutuu sitten hyvää lannoitetta vaikka kasvimaalle, mutta melkoinen työmaa tuon joutomaan siivoamisessa on. Josko sen kuitenkin saisi kesän mittaan edes suunnilleen siivottua oksista niin jälkikasvu voisi mellastaa vähän turvallisemmassa ympäristössä.

Muutoin pihassa on touhuttu lähinnä paremman puoliskon toimesta. Tällähetkellä taitaa olla menossa neljäs harava (myönnettäkööt, paikallisen romuonnelan 2€ haravat eivät olleet ihan parasta laatua). Metsäläntin lisäksi pihasta on hävinnyt vanhaa vatukkoa, heinikkoa on paikoin kuloteltu ja yleisestiottaen paikkoja on siivottu.

Tuo parempi puolisko saa luvan kertoa omista tekemisistään tarkemmin, mutta kaikenkaikkiaan männävuoden lehtien ja muun ryönän alta alkaa paljastua ihan mukiinmenevä piha.DSC_0220Viimeisimpänä lisäyksenä pihaan aloiteltiin kasvimaan tekoa. Homma jäi vähän kesken kun lainamyyrä päätti ettei talven jälkeen olekaan kiva pysyä käynnissä. Kunhan kalusto saadaan taas taistelukuntoon niin esikoinen voi äitinsä kanssa alkaa suunnittelemaan porkkanan, salaatin ja tiesminkä kasvatusta. Kovin suurta länttiä ei ainakaan tällekesää pihaan tehdä, reilumman kokoinen pottupelto tulee kommuunimalliin kavereiden kanssa ja kasvihuone nousee jossain kohtaa jatkamaan kasvimaan pinta-alaa, joten eiköhän tuolla n. 5×4 metrin läntillä pärjätä.

Muutama ihan erillinenkin projekti on tullut tehtyä, niistä kohta tarkemmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *