Sähköputkea ja lattian aukirepimistä

Kuten edellisessä numerossa tuli mainittua remontin tiimoilta niin sähköputkea tuli asennettua.

20140409_001Putkea oli alkujaan muistaakseni 60 metriä. Tuntui että sehän riittää mihin hyvänsä, mutta kesken se loppuu. Kuvassa vasemmalle on ryhmitelty sähköputket ja oikealle datakaapeleita varten olevat putkitukset.

20140409_005Päätyseinän putkitus oli melkeinpä helpointa tehdä kuvan osoittamalla tavalla. Nyt jälkiviisaana olisin ehkä kuitenkin vetänyt putket lattiaan, mutta hyvin ne tuollakin toimii. Läpivientejä ei tullut pahemmin mitottua, kunpahan katsoin silmällä suunnilleen sopivan paikan ja huitaisin porakoneella reiän puuhun. Noiden putkien olemassaolo ja sijainti pitää vaan pitää mielessä siinäkohtaa kun seinään haluaa ripustaa jotain. Toisaalta lattiaan vetäessä olisi poistunut riski että verhotangon ruuvi menee sähköputkesta läpi, toisaalta lattiassa olisi joutunut pujottelemaan lämmityskaapelien kanssa. Ihan susihuono tuo ei ole noinkaan, eikä sitä nyt enää aleta muuttamaankaan.

20140409_002Välikatolle tuli vedettyä muutama syöttö ns. huulille. Kuten jo aikaisemmin on tullut mainittua niin nykyisen parvekkeen, tulevan makuuhuoneen lämmityksen syöttö otetaan työhuoneen puolelta, joten sitä ja koko talon verkotusta silmälläpitäen muutama sähköputki lähtee tällähetkellä kohti tyhjyyttä.

Seuraava operaatio sitten sähköputkituksen jälkeen olikin loogisesti rääpäistä lattia auki. Tähän asti on tassuteltu pääasiassa tukevasti paikoilleennaulatun lastulevyn päällä. Tovi sorkkaraudan kanssa heilumista ja tilanne muuttui.

20140413_002Ajatuksena tuossa lattian aukomisessa oli lämmitys. Lattialämmityskaapeli kun tarvitsee vähän tilaa ympärilleen ja se on muutenkin kivempi kun asennuksen tekee lattian alle eikä päälle. Huomaa kuvassa näkyvät lattianiskat, niitä on vähintään tarpeeksi. Useimmitenhan niskojen väli on 40 tai 60 senttiä. Vintissä mennään jossain 10-20 sentin väleillä. Mitäänhän tuo ei haittaa, päinvastoin, se helpottaa hommaa kun lattiaan riittää yksi kerros lastulevyä.

20140413_008Lattiasta sitten nostelin kerroksen villaa seinälle. Nyt lämmityskaapeli mahtuu annettujen ohjeiden mukaan paikoilleen ja päätyseinä sai jonkinmoisen ripauksen eristettä niskaansa. Samalla poistui epäilys siitä, että meneekö puhallusvilla jokaiseen koloon tuossa päädyssä. Mineraalivllaa kun lähti lattiasta senverran paljon että koko päätyseinään sai 10 senttiä eristettä. Toiset 10 sitten puhalletaan päälle.

20140413_010Hommana tuo villojen siirto on sinänsä ihan yksinkertainen. Senkun nappaa lattiasta siivun ja mättää seinälle. Sauna tuon operaation jälkeen on kuitenkin ihan pakollinen, lasinpalaset niskavilloissa eivät tunnu erityisen hyvältä.

Sitten kun lattiaan on saatu tilaa lämmityskaapelille niin voikin alkaa asettelemaan asennusverkkoa paikoilleen.

20140413_013Asennus tulee siis verkkoon jonka kummallakin puolella on parisenttiä ilmatilaa. Tuohon käyttöön on vissiin jotain ihan virallistakin tavaraa olemassa, minä hain pari rullaa jänisverkkoa.  Verkosta peltisaksilla soppeli pala, pokkaukset reunoihin (lauta, liimapuristimet ja pöytä -metodilla). Valmiiksi muotoonleikattu ja -väännetty verkonpala sitten asennuskohteeseen ja hakasnaulaimella kiinni. Ensimmäinen ajatus oli kiinnittää nuo ruuveilla ja rikoilla, joka onneksi tuli hylättyä ennen kuin edes tuli kokeiltua.

20140413_014Päivä loppui muutaman verkonpalasen jälkeen, josko ne saisi loputkin väänneltyä ja kiinnitettyä kuluvan viikon mittaan. Kaikenkaikkiaan ihan hyvä päivä, paljon näkyvää tuli saatua aikaiseksi, vaikka suurin osa näkyvyydestä olikin aikaisemman purkamista. Ehkä tuosta vielä joskus valmis tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *