Elo on yhtä juhlaa!

Ainakin siitä kakun määrästä päätellen, mitä viime aikoina on tullut nautittua. Kuten viimeisimpien jorinoiden päätteeksi tuli todettua, kesä alkoi juhlavasti. Ja siinäpä se aika onkin vierähtänyt, leipoen ja juhlien ja tottakai pihalla möyrien, mutta siitä lisää sitten myöhemmin. Aloitetaan tästä makeammasta puolesta.

Miehen nuorimmainen sisko sai painaa valkolakin tänä keväänä päähänsä ja niitä kemuja tuli sitten avustettua leipoen ja kakkuja urakoiden. Lisäksi samaan syssyyn esikko täytti jo huimat 6v, joten synttäreitä tietysti asiaan kuuluvalla hartaudella pariin otteeseen juhlittiin. Näihinkin kemuihin tuli, ylläri pylläri, leivottua vähän ja kakkuja väännettyä. Tai paremminkin voisi todeta, että tuli näperreltyä iltapuhteina jos jonkinlaista koristetta rinsessakakun päälle.

Mutta molempia juhlia varten tein karjalanpiirakoita, kaikkinensa taisi niitä tulla himpun päälle 200kpl väkerreltyä. WP_000586YO-juhliin sitten tein niitä kakkuja. Juustokakkua ja voileipäkakut (kasvis, liha sekä gluteeniton) olivat minun kontolla. Kaikkiaan siis 10 kakkua. Ja kyllä, niitä jäi yli ;)

DSC_0005Esikon synttärikakkuja tuli tehtyä kaksi. Yksi viralliselle päivälle ja toinen viikonlopulle, kun kauempaa tulevat sukulaiset pääsivät paikalle.

DSC_0050 DSC_0160Synttäreillä tuli tarjottua myös raparperipiirakka, joka on kyllä alkukesän ehdoton herkku!WP_000595Mutta on sitä ollu aikaa vähän käsitöillekin. Kaverin tyttöselle tein kesähatun ja tuli sen verran ihana, että taitaa muutama muukin vielä valmistua kesän mittaan. Lisäki pikkuhiljaa valmistuu eräs isompi työ, josta en vielä muuta hiisku, kuin että ikään ei oo vielä vastaavaa tullut tehtyä. Jospa sen kehtaa päälleen vielä laittaa.. ;) Aiemmin tuli jämälangoista tehtyä juhannusruusun ohjeella villa/mohairmatto joka ei paikkaansa oikein löytänyt. Isosisko tuumasi, jotta hän voi paikan sille keksiä, joten vei mukanaan :)DSC_0259 DSC_0284

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *