Jouluja osa 2

Nytpä on hetkellisesti  kadoksissa ollut kortinlukija löydetty ja kameran otoksista jokusia valittu reportaasia varten. Joten vielä kerran palaillaan Kassalan joulun tunnelmiin.

Joulua edeltävänä viikonloppuna käytiin etsimässä sopiva kuusi, Tapion kotitilan tiluksilta. image0015image Aattoa vieteltiin sitten kaikessa rauhassa. Aamupalaa syötiin kevyesti joulun lastenohjelmien parissa. Lapsukaiset leikkivät myös lego-kalenterien legoilla pitkän tovin. Pakkanen paukkui ja pihalla oli kaunista. Aamun touhujen jälkeen sitten pukeuduttiin kunnolla ja käveltiin mummolaan joulupuurolle. Puurojen jälkeen reippailtiin takaisin ja jäätiin ulkoilemaan toviksi, kun odoteltiin saunan lämpeämistä. Pihalla laiteltiin linnuillekin jouluruokaa ja sytyteltiin lyhtyihin kynttilät ja roihut. 0042 imageSaunomisen jälkeen sitten katettiin pöytä koreaksi. Lapsukaiset leipoivat isänsä kanssa tuoreet tortut kahvipöytää varten sillä aikaa, kun itse laittelin ruuat valmiiksi. Jouluruuat syötiin ihan oman porukan kesken, ruuan jälkeen sitten laittelin kahvit ja saimme mummolan väen seuraksi iltakahville. Ennen kahvittelua kävi se päivän odotetuin vieras, itse joulupukki.0050Aika perinteisellä kattauksella meni joulu. Laatikot, kinkku ja rosolli. Graavilohen tein itse, silli tuli kaupan hyllyltä. Tein myös pienen satsin sienisalaattia, ihan itse kerätyistä sienistä. Rosollin lisäksi perussalaattia keventämään kattausta. Leipinä omatekoiset piirakat sekä Tapion tädiltä saatu saaristolaisleipä, munavoilla tietysti.

Kahvipöytään laitettiin tarjolle mm. juustoja lisukkeineen, torttuja sekä suklaata. Myös ruualta jääneet leivät sekä kalat jätin tarjolle. Nälkä ei jäänyt kenellekään.

ruuat Kaiken kaikkiaan oman kodin joulu oli juuri sellainen, mitä on aina toivonut. Omalla painolla ja kaikessa rauhassa sujui päivä alusta loppuun. Vaikka pääasiassa mentiin ihan perheen kesken, niin oman mukavan lisän toi mummolassa nautittu joulupuuro sekä isommalla porukalla nautittu iltakahvi. Mukava sekoitus omaa rauhaa ja sitten suuremman porukan kesken vietettyä härdelliä. Ihanan lämminhenkinen päivä.

imageJoulun vietoa jatkettiin välipäivinä Kainuun mummolassa. Ihana joulureissu talven satumaahan. Pakkasta oli koko reissun ajan reilusti, mutta se ei ulkoiluja haitannut. Ulkona oli niin satumaisen kaunista, ettei sieltä malttanut olla poiskaan.
talvi talvi2Uutta vuotta on jo palan mtkaa menty eteenpäin, katsotaan mitä se tuo tullessaan! imageDSC_0252

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *