Rakkaudesta lajiin

Viime viikonvaihde meni aika tiiviisti pihalla polttopuusavotan sekä kasvimaan/huoneen parissa. Siinä touhun tiimellyksessä sitä tuli mieleen, että voisihan ne asiat tehdä helpomminkin, jos haluaisi. Talon voisi lämmittää sähköllä ja kaupasta saa vihanneksia. Niin, rahalla saa ja hevosella pääsee. Nuo kaikenlaiset pihapuuhastelut on kuitenkin sen verran terapeuttista puuhaa, että ei tulisi mieleenkään olla ilman. Ja onhan se tämä kasvien kasvattelu vaan jokseenkin kiehtovaa puuhaa sekin.

Viikonloppuna saatiin melkein kaikki kaadetut puut pinoon asti. Suurimpien pölkkyjen halkominen on vielä kesken, mutta viikonlopun aikana nekin on tarkoitus saada pois pihalta.
image

Tomera apuri menossa mukana

Tomera apuri menossa mukana.

image

ProjektiMF pääsi jo oikeisiin hommiin

Kuten jo aiemmin mainittu, takapakkia otti kasvatuspuuhat hieman. Jostakin syystä tomaattien ja kurkkujen kasvatus ei kertakaikkiaan onnistunut. Syynä varmasti sen sata pientä juttua, mutta emme anna sen lannistaa. Avomaankurkkua kokeillaan vielä suoraan avomaalle kylväen ja tomaatin sekä kurkun taimia saadaan kahvihuoneeseen muualta.

Sen sijaan tämmöiset kummallisuudet sekä vaikeammat kasvatit rehottavat minkä ehtivät. Chilit, paprikat sekä vesimeloni voivat hyvin ja paksusti. Paprika on kukkinutkin jo kuukauden päivät ja ensimmäiset raakileet on havaittu.

Laajennetulta kasvimaalta odotellaan tänä vuonna porkkanaa, perunaa, lanttua, punajuurta sekä sipulia. Lisäksi herneitä on yhdessä penkissä. Yrtit sekä salatti kokeillaan tänä kesänä kasvatella pienemmissä kasvatuslaatikoissa ja ruukuissa. Mansikkamaa laajenee vielä todennäköisesti muutaman penkin verran, kunhan loput mansikantaimet saapuvat tänne. Jokunen siemenpussi odottelee tuossa lisälaatikoita, mutta muuten alkaakin olla hommat jo hyvällä mallilla. Sitten odotellaan, kuinka kasvatukset lähtevät kasvamaan..image
image image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *