Paskanhaju kartanolle, lopultakin

Nyt lopultakin eilen osui aikataulutukset ja sunmuut kohdalleen että tuon viemäriputken ongelman sai ratkaistua. Nyt menee taas viemärin sulotuoksut torpasta ulos asti sulostuttamaan muutakin naapurustoa. Pientä hipistelyä jäi vielä tehtäväksi, mutta tänään sain osan paikattua vaikka remontteeraus noin muuten menikin vähän nenänkaivuulinjalle.

Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, niin asennus ei ole vielä ihan lopullisessa muodossaan. Katolle tulee vielä n. 80 senttiä lisää putkea ja siihen ympärille koristeeksi peltikuoret. Tuo harmaa putkentumppi kun ei ole esteettisesti niin nätti. Tuohon on kuitenkin hyvä jatkaa, kuvissakin näkyvästä lumisateesta huolimatta.

Sisäpuolella viemäröinti vedettiin 110 putken sijaan 50 putkella. Pikaisesti vilkaistuna tilaan ei tullutkaan 50mm putkea, vaan hormi oli 75 millistä, joten siihen jouduttiin tekemään kevyt sovite. Sovite löytyi keskuspölynimurin putkistosta ja nuo liitokset pitääkin vielä varulta liimailla umpeen niin ei vahingossakaan pääse vuotamaan. Putkessa nyt jokatapauksessa menee kuitenkin pelkkää ilmaa ja putkeen osuvaa sadevettä, joten mistään erikoisen korkeista vaatimuksista ei putken suhteen puhuta.

Keskuspölärin putkista sovellettu supiste 75->50

Keskuspölärin putkista sovellettu supiste 75->50

Sisäpuolella noin muuten putkenveto oli hyvin suoraviivaista, muhviin liukasteeksi saippuaa ja putkea toisen perään. Katosta läpimeno hoidettiin erillisellä 50mm putkella ja riittävällä määrällä sikaa. Kulmien kanssa laskeskellessa tuli tietty aivopieru, ja kaupasta olisi pitänyt ostaa yksi 30 asteen kulma lisää. Pölärin putkistosta kannibalisoitu osa kuitenkin korvasi puutteen ja putkisto istui kohtuullisen nätisti paikoillaan pelkkien liitosten varassa.

DSCN0629

Paikallaanpysyminen kuitenkin varmistettiin ihan putkikiinnikkeillä ja pieni heitto asennuspaikassa paikattiin kevyellä putkein väännätyksellä. Loppupelissä linja katosta läpi ja liimaamaan.

DSCN0631

Hyvä tuli, vaikka itse sanonkin. Talkooväelle taas suuret kiitokset, saunotaan ja nautitaan ehkä olut tai kaksi kyytipojaksi viimeistään tuon huoneen harjakaisissa. Liimat jätettiin kahden 500W työmaahalogeenin hellään hyväilyyn lämmittelemään, vaikka enemmän asiasta tietävä taho kertoikin että tuo liima ei sinänsä pakkasesta tiedä mitään ja keli on pysytellyt ihan ronskisti plussalla.

Tänään sitten kävin tulppaamassa vanhan läpiviennin katolta päin. Kävi vähän niinkuin leevien laulussa, sitä ei meinaan usko neekerikään mikä helvetin haloo siitä syntyä voi kun ostaa vääränkokoisen tulpan putken päähän.

DSCN0624

Tuo kuvassa hupun päässä näkyvä valkoinen klöntti ei siis ole lumisadetta vaan alkujaan punainen, muka 110 putkeen ostettu tulppa. Joko putki on jotain muuta kuin 110ä (todennäköisempää) tai sitten tulppa oli tehty jollekin aivan muulle koolle kuin olisi pitänyt. Minä tietty reippaana poikana sen kummemmin varmistelematta lääräsin sikaa tulpan kylkeen ja aloin asettelemaan tulppaa paikoilleen. Eihän se sinne mennyt, ei vaikka miten itki ja potki. Loppupelissä tyydyin veistämään palikasta muutaman siivun mattopuukolla irti ja tunkemaan sen niin syvälle kuin se paljain käsin suostui menemään. Lisää sikaa ympärille ja melkein hyvä tuli. Sinänsähän tuo ei tuolta mihinkään näy, ja tuo hormi häipyy (toivottavasti) ensikesänä muutenkin romulaariin ja tilalle tulee ihan ehjää kattopeltiä.

Kuvat on mitä on, katolla häärätessä kun alkoi hämärtää eikä tuo meidän digijärkkäri oikein mahdu maastopuvun taskuun, mutta noihin on nyt lukijakunnalla tyytyminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *