Vettä autotalliin, lattiaa myöten

Väänsin talliin vesihanan auki tuossa joku päivä sitten. Ajatus oli että jos siellä alkaa heilua maalisutien kanssa niin juokseva vesi ei välttämättä olisi pahasta. Senverran varauksella kuitenkin suhtauduin kylmänäolleen tallin putkistoon että pistin ensin kamppeet niskaan ja vasta siinäkohtaa kun olin valmis menemään ovesta ulos väänsin talliinmenevän hanan auki.

20140221_001Talliin päästyäni iloinen veden lorina tervehti heti ovelta. Kuvassa näkyvä keltamusta liitin kun oli ihan täysin irti. Ilmeisesti edellinen omistaja on tuon ruuvannut auki vesien sulkemisen jälkeen estämään putkiston jäätymistä. Ihan hyvä idea sinänsä, minä en vain tiennyt siitä.

Kevyellä sykkeellä takaisin sisälle vääntämään vesihana takaisin kiinni ja talliin katsomaan tuhoja. Lattialla oli noin ämpärillinen vettä, mutta kyprokit yms. rahanarvoinen oli kakkosnelosten päällä lattiasta irti ja sähkölaitteet olivat turvallisen matkan päässä tulvasta. Tämän jälkeen tutkimaan itse liitosta, jonka totesin tosiaan olevan vain aukiruuvattu. Eli ei muuta kuin knipexit kouraan ja liitos takaisin nippuun ja hyvin pelaa.

Lavuaarin hana tippaisee hieman, mutta se ei näin pakkasten aikaan haittaa ollenkaan, pysyypähän putkisto varmemmin sulana. Jossain kohtaa voisi metsästää talliin pienen lämminvesivaraajan niin saisi virutella siellä kädet remontinkorjuiden jälkeen eikä tarvitse sisälle tulla sotkemaan rasvakourilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *