Tuulilevyjumppa viimeinkin valmiina, huoneen mataluus alkaa hahmottua

Lauantai ja sunnuntai tuli taas vietettyä nikkaroinnin merkeissä. Kiitokset jälleen apukäsille, porukassa tekeminen on paitsi huomattavasti mukavampaa niin myös ihan hemmetin paljon nopeampaa.

Halteksin kanssa pölystely on nyt lopultakin ohi ja tuulensuojalevyt ovat nyt paikoillaan.

20140301_002

Seinä ovesta vasemmalle

Viimeinen palanen levystä tuli napattua ikkunan yläpuolelle paraatipaikalle

20140302_004Puuttuneiden seinäpalojen lisäksi kattoon piti laittaa siivut lisää levyä että tuuliohjaimena toimivan levyn reuna nousee riittävän korkealle tulevan villan yläpuolelle jolloin ilma saadaan vaihtumaan ja kosteus poistumaan.

20140302_002Kovin paljoa tuonne harjan ja tuuliohjureiden väliin ei jää hengitystilaa, mutta jotain nyt kuitenkin. Villan pinta tullee kutakuinkin oikealla näkyvän lankun puoliväliin ja tuulilevyjen yläreunasta on parikymmentä senttiä harjaan. Ahtaalle menee, mutta saa luvan riittää.

Ahtaan puoleiseksi menee nuo sivuille tulevat komerotkin, mitat alkavat hahmottua ihan konkreettisesti kun kattoon alkoi napsimaan ilmasulkupaperia (Ekovillan X5, suosittelen). Eristevahvuuttahan tuonne kattoon tulee 300 milliä. Suositus olisi 400, mutta kun ei mahdu niin ei mahdu, minkäs teet.

Sillävälin kun hipistelin viimeiset tuulilevyt paikoilleen niin kaveri käväisi tallin puolella leikkomassa laudasta tasan 300 millisiä pätkiä ja siihen vielä lisäksi vähän leveämmät siivut ilmansulkupaperista. Sitten paperit nitojalla kiinni kattoniskoihin.

20140302_005

Paperin kylkeen sitten määrämittaiset palikat. Ilmansulkupaperin tarkoituksena on tehdä maltillisen kokoiset ontelot kattoon, jolloin villan puhallus onnistuu varmasti. Jos noita onteloita ei tekisi niin puhallusvilla ei täytä joka koloa tasaisesti ja eristyksestä ei tule niin hyvä kuin olisi suotavaa.

20140302_007Tuon jälkeen alkoikin viikonloppu olla lusittuna ja mitään ihmeempää ei enää sunnuntaihin mennessä saanut aikaiseksi. Vielä toinen kuva samasta kohteesta vähän eri vinkkelistä:

20140302_008Tänään sitten mittailin, tuumailin, tarkistelin ja kummastelin että mahtaako katto olla edes auttavasti suorassa. Ihme kyllä heittoa ei ole pääsääntöisesti kuin muutamia millejä, niiden korjaaminen varsinkin tuolla komeron puolella menee jo vähän turhan paljon hipistelyksi, ei ne muutkaan pinnat tässä talossa ihan laserisuorassa enää ole (jos ovat koskaan ollutkaan, en tiedä).

Sitten kun mittailut oli suoritettu niin huitaisin tuonne vasemman puolen varastotilaan kakkoskakkoset kiinni lautoihin. Tuohon 2x2een tulee sitten poikittain vielä naulausrimat ja niiden päälle sittten lopulta paneli (paitsi ehkä tuonne komeroon kyprokkia). Sitä ennen pitäisi kuitenkin tehdä pystyt kyprokkia varten, vetää sähköputket, pistää eristettä ja tehdä vähän jotain muuta pientä.

Tuolla vinttikomerossa alkaa kuitenkin tapahtua muutakin kuin näkyvää muutosta. Viikonloppuna tuli bongattua muutama kärpänen ja tänään tehdessä tuli ihan rehellisesti hiki. Tuulensuojalevyt toimivat jonkinasteisena eristeenä ja kilowatti halogeenejä lämmittää huoneen kohtuu ripeästi johonkin perstuntumalta arveltuna 10 asteen nurkille.

Nyt kuitenkin täältä tähän ja jatkuu seuraavassa numerossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *