Työhuone, viikon uutiset

Hieman koostetta siitä missä ollaan työhuoneen kanssa menossa tälläkertaa kuvien vuorossa. Noita kun on tullut jopa muutamia taas räpsittyä, poislukien tietty eilisen vuorokauden puolella tehdyt hommat, eihän sitä tehdessä ehdi pahemmin kuvaamaan. Räpsitään sitten joskus lisää, nyt kuitenkin koontaa viikon tapahtumista ja hetken päästä pidempi ajatuksenvirta ilmanvaihdosta joka tuli sekin sepittyä tuossa viikonlopun kunniaksi ainakin jollekin mallille.

Kattopaneelien maalaus sai alkunsa. Kerralla ei mahdu maalaamaan kuin muutaman panelin, niin projekti ottaa useamman illan.20140304_001

Maaliksi valikoitui ihan perusvalkoinen siroplast, tarjouksesta 9l reilun 20€. Ihan sairaalanvalkoista kattoa ei kuitenkaan ollut ajatus tehdä ja tuo siroplast itsessään on kohtuu tanakkaa tavaraa niin laimensin sitä vedellä suunnilleen 1:1 suhteessa, maalia vähän enemmän. Tuommoinen 9l pönttö riittää muuten uskomattoman pitkään tuolla tapaa, suunnilleen puolet paneleista on nyt tätä kirjoittaessa maalattu ja maalia on käytetty jotain 5-6 desiä.

Reilusti laimennettu sävy kuitenkin sopii ainakin omaan silmään paremmin kuin ihan peittävä valkoinen.

20140304_002Puukuvio kuultaa nätisti läpi, näyttää melkein kuin valkolakatulta, mutta ei ole sinnepäinkään. Lompakko ja silmä kiittää.

Sähköjäkin tuli reuhdottua, kuten jo kirjoitin. Toinen sähköputki verkkokaapelointia varten tuli tungettua paikoilleen mahdollisimman ahtaasta raosta ja loppupelissä ihan turhaan. Jotkut kuulemma ihan suunnittelevat mitä ovat tekemässä, toiset näköjään purkavat valmista auki että saa paikattua suunnitelmattomuutta.

20140306_004Tuosta pienenpienestä raosta tuli toinen putki tungettua kartanolle. Loppupelissä koko seinän joutui käyttämään vielä auki ilmanvaihdon johdosta, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

20140306_005Sähköjä tuli tosiaan vedeltyä, ja seinällä ollut pistorasia poistui käytöstä. Kyprokkiin piirretty katkoviiva merkkaa suunnilleen tulevan katon paikkaa, joten ei tuota rasiaa olisi paikoilleen voinut jättää. Loppupelissä päädyin kuitenkin vetämään tuonkin putken tulevan modulikeskuksen nurkille, kuten kokemus jo nyt osoitti niin sähköputkia ei ole käytännössä koskaan liikaa. Tässäkohtaa tehdessä kustannus oli jotain euron luokkaa, joten ei jää harmittamaan vaikkei tuota putkea ikinä tarvitsisikaan. Ei voi kuin arvailla paljonko ottaisi aivoon jos tuota ei olisi tehnyt ja putkelle tuleekin joskus joku tarve.

20140308_003Tulevan ryhmäkeskuksen nurkille tulee nyt siis 2 sähköputkea ja niiden viereen yksi verkkokaapelointeja varten.

20140308_002Putket tuli merkattua ainakin jossain määrin selkeästi, pitää vielä loppujen sipistelyjen kanssa laittaa vähän paremmat kiinnikkeet ja mahdollisesti merkata putket ihan tarraprintterillä niin ei tarvitse tulevaisuudessa arpoa mikä reikä menee mihinkin päin taloa.20140307_003Kattorakenteiden osalta sain kuin sainkin onteloiden välit kutakuinkin valmiiksi. Paperin kansa pitää puljata vielä vähän siellä ja täällä että noista onteloista saa riittävän tiiviit, mutta puutavara on katossa paikoillaan. Tuohon vielä ilmansulkupaperi, naulausrimat ja sitten voikin alkaa naputtelemaan panelia kiinni.

Ikkunastakin tuli napattua kuva tulevasta toimiston näkymästä. Rouva aloitti pihan haravoinnin näin hiihtolomaviikon kunniaksi, vaikkei se taida kuvasta pahemmin erottua. Ikkunakin pitäisi jonkun pestä, mutta se ei nyt ole ihan korkeimmalla prioriteetilla.

20140307_004

Eilisen päivän ohjelmassa oli sitten seinärungon teko. Siitä ei tullut kuvia vielä napattua, mutta yksi seinä on nyt kutakuinkin rungossaan. Ensitöiksi aamulla piti kipaista lisää lautatavaraa talliin, sen jälkeen meni hetki nenänkaivuussa ja miettiessä miten se runko toteutetaan. Sitten kun lopulta pääsin itseni kanssa yksimielisyyteen siitä mikä on toimiva tapa tehdä seinärunko niin mutka talliin sahaamaan soppelin mittaisia kakkosnelosen pätkiä.

Siinäkohtaa kun tuota runkoa pääsi tekemään niin ei paljon kuvaaminen pyörinyt mielessä. Runkonaulain karvattomaan käteen ja takomaan. Valmista tuli samaa kyytiä kun paidanselkämys kastui ja mieliala koheni kummasti kun lopultakin huoneen eristäminen alkaa näyttää ihan konkreettiselta vaihtoehdolta jonkin kaukaisen haaveilun sijasta. Kuvia tuosta kötösteestä tulee sitten joskus kun sattuu olemaan kamera(puhelin) lapasessa oikeaan aikaan.

Jotain sitä on kuitenkin tälläkin viikolla tapahtunut, nyt mainostauko, ohjelma jatkuu hetken kuluttua dokumentaarilla ilmahormien sielunelämästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *