Työkalu ja muotivinkkejä nörtiltä

Arvelin että jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan työkalut ja -vaatteet. Ihan perus vasaroista ja meisseleistä en viitsi alkaa jorisemaan, niitä pitää olla tarpeeksi ja laadun kelvollista.

9030231293982

Kuva: Clas Ohlson

Mutta mitä tulee yksittäisiin työkaluihin niin taas tänään kun mittailin katon suoruutta tuo cotechin laseretäisyysmittari oli enemmän kuin näppärä värkki. Noita vastaavia laitteita saa joka rautakaupasta, haarukka on varmaan jossain 40-200€ välillä. Minä ostin omani clasohlsonilta tarjouksesta (muistaakseni) 39,90 hintaan. Tarkkuudeksi luvataan +-2mm, joka riittää kotinikkarointiin oikein hyvin, ei se rullamitta sen tarkempi käytännössä ole. Tuommoisen hankinnassa kannattaa vaan ottaa huomioon, että hommaa nimenomaan laserilla toimivan, eikä ultraäänimallia. Ultraäänellä tomivat ovat huomattavasti halvempia, mutta intternetin ihmemaan tietäjien mukaan myös virheherkempiä. Jokatapauksessa suosittelen lämpimästi hankintaa ellei tuollaista vielä löydy työkalupakista.

 

 

imagecheck

Kuva: Makita

Akkupora kannattaa valita sen mukaan mikä tuntuu omaan lapaseen hyvältä. Suosittelen ehdottomasti valitsemaan koneen 18V sarjasta joko Makitalta tai DeWaltilta. Omaan lapaseen makita sopii paremmin, mutta ei ne dewaltitkaan varmasti huonoja kamppeita ole. Testaamalla selviää mieleinen. Ilmaisiahan nuo ei toki ole, mutta akkuporalle on aina käyttöä ja kunnon koneeseen sijoitettu reilu 3 hunttia tuottaa iloa pitkäksi aikaa.

 

 

 

Kuva: Varusteleka

Kuva: Varusteleka

Sitten kun kaikki varat on tuhlattu työkaluihin niin jostain pitää karsiakin. Työvaatteita hankkiessa yritin olla tiedostava kuluttaja ja hankkia kamppeet vähän jokasäälle ja jokahommaan kerralla. Eli vähän puolivillainen ratkaisu kaikkeen mahdolliseen, mutta kaikenkaikkiaan ihan hyvä yhdistelmä. Varustelekalta brittiarmeijan aavikkokuvioinen maastopuku ja siihen alle fleecekerrasto. Hintaa koko komeudelle kertyi n. yhdeksän kymppiä ja rättejä voi kyllä käyttää pikkupakkasilta kesähelteeseen. Ihan kelvollinen kombinaatio siis.

 

 

 

 

Kuva: Sievin jalkine

Kuva: Sievin jalkine

Kenkäpolitiikassa menin samalla linjalla. Paikalliselta valmistajalta polyuretaanisaappaat naulaanastumissuojalla ja kärkivahvikkeella. Kakkoslaatua tehtaanmyymälästä, lompakko ei keventynyt liikaa ja hyvät on.

Sikäli kun työkaluvinkit ja muut aiheeseen liittyvät kokemukset sattuvat kiinnostamaan, niin kertoilkaa kommenttikentässä. Kaikenlaisia härveleitä kun on nurkkiin kertynyt, etenkin elektroniikkaosastolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *