Pääsiäisen jälkeen koittaa arki..

image..mutta kyllä näillä herkuilla ja nauruilla jaksaa taas arkea pakertaa. Monenlaista siis mahtui pitkään viikonloppuun, vaikka ulkoiluja ei ihmeemmin päästy tekemään, sillä nuha iski kaikkiin muksuihin yhtäaikaa. Lauantaina isommat pääsivät kuitenkin tekemään virpomiskierroksen ja hyvinhän sieltä herkkuja kertyi.

Myöhemmin iltapäivällä lapset lapset menivät pitkästä aikaa yökylään mummolaan ja me aikuiset jäimme viettämään iltaa ystäväpariskunnan kera. Luvassa oli hyvää ruokaa, juomaa sekä saunomista.

Kylän pääsiäiskokko oli läheisellä pellolla ja keittiön ikkunasta sitä päästiin tiirailemaan. Mummo sekä tädit olivat isompia lapsia kokolla käyttäneet, perinteisesti makkaraa syömässä sekä arpoja ostamassa.

Tällainen harvinainen illanvietto vaati tietysti vähän parempaa pöytään ja tällä kertaa ruuaksi valikoitui routapaisti naudasta, lisukkeena salaatti sekä ristikkoperunat. Pari kuvaa kattauksesta, valmista annosta ei tullut kuvattua, siinä vaiheessa nälkä iski kuvauksen edelle.

image imageJälkiruuaksi tein paistetun päärynä-kinuski juustokakun. Ihan ei mennyt ohjeen mukaan, sillä tuli puusilmäiltyä ostoslistaa tehdessä rahkan määrä ja piti sitten osa maustetusta rahkasta korvata tavallisella. Mutta kinuskikastiketta purkista lisää ja aurajuustoa kylkeen, hyvin toimi.imageToisen pääsiäispyhän herkkuna meillä oli kanankoipia ohrakasvispedillä. Ihanan helppo ruoka valmistaa ja oli todella hyvää jälleen kerran.
imageArki pääsi tänään vauhtiin mahtavan kelin saattelemana. Ulkoilua tuli sitten harrasteltua kärry/pyörälenkin ja pihatouhuilujen parissa. Kevät hiipii meidänkin pihalle ja ulkoleikit on sen mukaisesti rapaisia. Hiekkalaatikko oli ilmestynyt lumen alta ja siellähän se aika taas lapsilla kuluu. Hieman oli jo haravallekin töitä, kun talon vierustat takapihan puolelta ovat jo lumen alta paljastuneet ja jopa hiukan kuivahtaneet.imageimage

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *